KVW is…

Wat en wie is KVW

KVW Roggel is een stichting die geheel draait op vrijwilligers die  ervoor zorgen dat de Roggelse basisschoolkinderen in de zomervakantie een te gekke week hebben.

De kerngroep (het bestuur) verzorgt deze week samen met de klusjesploeg (de KP) en de leiders. Totaal zijn er zo’n 90 – 110 vrijwilligers die deze week met veel plezier en enthousiasme verzorgen.

Wat houdt de KVW-week in?

Van maandag tot vrijdag wordt een dagvullend programma georganiseerd voor alle kinderen van de basisschool. Het programma bestaat o.a. toneel (de rode draad gedurende de hele week), spellen, speurtochten, excursies enz. De dinsdag en de donderdag zijn twee vaste dagen die worden georganiseerd door de kerngroep. Dit is de spellendag en de speurtocht. De overige dagen mag de leiding een eigen programma bedenken dat uiteraard wel wordt goedgekeurd en begeleid vanuit de kerngroep. De KVW-week wordt afgesloten met een optocht door het dorp en optredens van elke groep met een grote fancy-fair.

Buiten de KVW-week verzorgt KVW ook de Koningsdagactiviteiten van Roggel. Meer hierover lees je onder het kopje ‘Koningsdag’. Ook organiseert KVW in samenwerking met ouders de Sinterklaasintocht